Home
Boeddha
Mineralen
Wierrook
Spirituele Artikelen
Sieraden
Workshop
Nieuwsbrief
Horoscoop
Webwinkel
Contact
Boeddha (Verlichte)
Boeddha leefde ongeveer 500 jaar voor Christus. Hij werd geboren in het huidige Nepal.

Tijdens zijn leven reisde hij vermoedelijk rond in het gebied rond de Ganges in Indie. Hij was een prins die zijn welvaart opgaf, na het zien van een zieke mens, een oude mens, een dode en uiteindelijk een monnik. Hij ging rondreizen, leren van spirituele meesters en uiteindelijk, toen bleek dat zij geen van allen hem konden leren wat de oplossing van het lijden was, ging hij jaren mediteren en zich uithongeren. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat het lichaam ook zijn plek had en nam hij eten tot zich. Dit inzicht is bekend geworden als de weg van het midden. Niet te veel eten, afhankelijk zijn van de zintuigen. Maar wel genoeg tot je nemen om normaal te kunnen functioneren.

Een Boeddha is iemand die het boeddhaschap bereikt heeft. Dit houdt in dat hij complete en volledige verlichting op eigen kracht behaald heeft, zonder een leraar die hem advies geeft en de weg wijst in het Dualisme en de drie Een zijn geworden zoals het was, is en altijd zal zijn.

De Lachende Boeddha – De Geluksboeddha

De lachende boeddha of geluksboeddha is de bijnaam van de Chinese Zenmeester Poe-Thai Ho-Shang die ergens tussen de 6e en de 10e eeuw leefde en de Boeddha in zichzelf had gevonden. Zorgeloos en volkomen gelukkig zwierf hij door China, vaak omringd door kinderen. Na zijn dood werd hij vereerd als volksheld en geluksgod.

Hij wordt vaak afgebeeld als een kale man met een dikke blote buik en altijd een vrolijke lach en zijn lange oorlellen duiden op een adellijke afkomst. dikker de buik en hoe langer de oorlellen, hoe groter het geluk
Zijn attributen zijn zeer verschillend en symbolisch Hij wordt meestal cadeau gedaan aan goede vrienden en familie. Men plaatst hem ook altijd in een ruimte met zijn gezicht naar de deur, zodat hij een ieder die deze ruimte betreedt geluk en welkom toewenst.

ORANG MALU / YOGI-MAN  

De Orang Malu (Indonesisch voor "verlegen man") ook wel bekend als Yogi-man. De persoon die huilt om al het leed dat hij ziet in de wereld. Door de gebogen houding maakt hij een ronding van zichzelf, waarin men de eeuwige en oneindige cirkel kan herkennen. HET LEVEN GAAT DOOR! Dit kan men zien in de vorm van zijn armen "De Foetus" = puurheid, reinheid, en een nieuw begin. De rug vormt "Het Hart"= liefde en in de bovenkant van zijn hoofd ziet men een gezichtSHIVA

De hoofdgod van het Hindoeďsme is de god van de vernietiging en tegelijkertijd is hij het nieuwe leven dat voortkomt uit de vernietiging. In zijn rechter bovenhand heeft hij een trommel. Hiermee slaat hij het ritme van de schepping. Met het vuur in zijn linkerhand vernietigd hij de wereld. De houdingen van zijn handen van zijn andere armen vertellen dat hij ook de beschermer van de wereld is. Met zijn rechtervoet staat Shiva op de dwergdemon Apasmara. Deze verbeeld de onwetendheid van de mens die wordt overwonnen door Shiva.

Ganesha
Deze volksgod is de zoon van Shiva en Parvati. Hij is de god van de wijsheid, de brenger van geluk en de opruimer van obstakels. Het verhaal vertelt dat Shiva, Parvati alleen had gelaten om voor langere tijd in meditatie te gaan.

Parvati voelde zich eenzaam en besloot een zoon te maken uit stof vermengd met haar tranen. Door het gezang van vele mantra’s bracht zij hem tot leven. Zij noemde hem Ganesha en vroeg hem de ingang van hun huis te bewaken zodat zij zich zorgeloos kon gaan wassen. Op dat moment kwam Shiva thuis maar werd de deur gewezen door Ganesha. Woedend sloeg Shiva de hardnekkige bewaker van zijn vrouw het hoofd af, niet wetend dat dit zijn zoon was. Shiva beloofde de ontroostbare Parvati dat hij het hoofd zou vervangen door het eerste de beste levende wezen dat hij zou zien. Dit was een olifant.

- Ga naar pagina 2

- Zie onze webwinkel