Home
Boeddha
Mineralen
Wierrook
Spirituele Artikelen
Sieraden
Workshop
Nieuwsbrief
Horoscoop
Webwinkel
Contact
ORANG MALU / YOGI-MAN  
De Orang Malu (Indonesisch voor "verlegen man") ook wel bekend als Yogi-man. De persoon die huilt om al het leed dat hij ziet in de wereld. Door de gebogen houding maakt hij een ronding van zichzelf, waarin men de eeuwige en oneindige cirkel kan herkennen. HET LEVEN GAAT DOOR! Dit kan men zien in de vorm van zijn armen "De Foetus" = puurheid, reinheid, en een nieuw begin. De rug vormt "Het Hart"= liefde en in de bovenkant van zijn hoofd ziet men een gezicht



SHIVA

De hoofdgod van het Hindoeďsme is de god van de vernietiging en tegelijkertijd is hij het nieuwe leven dat voortkomt uit de vernietiging. In zijn rechter bovenhand heeft hij een trommel. Hiermee slaat hij het ritme van de schepping. Met het vuur in zijn linkerhand vernietigd hij de wereld. De houdingen van zijn handen van zijn andere armen vertellen dat hij ook de beschermer van de wereld is. Met zijn rechtervoet staat Shiva op de dwergdemon Apasmara. Deze verbeeld de onwetendheid van de mens die wordt overwonnen door Shiva.

Ganesha
Deze volksgod is de zoon van Shiva en Parvati. Hij is de god van de wijsheid, de brenger van geluk en de opruimer van obstakels. Het verhaal vertelt dat Shiva, Parvati alleen had gelaten om voor langere tijd in meditatie te gaan.

Parvati voelde zich eenzaam en besloot een zoon te maken uit stof vermengd met haar tranen. Door het gezang van vele mantra’s bracht zij hem tot leven. Zij noemde hem Ganesha en vroeg hem de ingang van hun huis te bewaken zodat zij zich zorgeloos kon gaan wassen. Op dat moment kwam Shiva thuis maar werd de deur gewezen door Ganesha. Woedend sloeg Shiva de hardnekkige bewaker van zijn vrouw het hoofd af, niet wetend dat dit zijn zoon was. Shiva beloofde de ontroostbare Parvati dat hij het hoofd zou vervangen door het eerste de beste levende wezen dat hij zou zien. Dit was een olifant.


- Ga terug naar pagina 1

- Zie onze webwinkel